На Тернопільщині учаснику війни на Донбасі відмовили у проїзді в маршрутці

Опубліковано:
17 Лютого, 2022

Водій маршруту Хмельницький – Ланівці – Тернопіль відмовив у проїзді ветеранові війни, учаснику АТО Ігореві Талабану з міста Ланівці.

За словами Дмитра Харчука, водій сперечався з учасником АТО, який має інвалідність та стверджував, що везе ветеранів лише за списками.
 
– Не бажаючи ще більше витрачати своє здоров’я, яке і так бажає кращого, наш побратим вийшов з маршрутки, зробив кілька знімків транспортного засобу та викликав працівників поліції, які склали протокол, – пише чоловік.
 
Тому Дмитро Харчук склав список порад, як діяти в подібних ситуаціях.
 
 Ну по перше не нервувати і працювати згідно чинного законодавства, порадившись з юристами: 1. Обов’язково написати заяву в поліції, яка разом з протоколом направляється до суду. 2. Громадська організація “Воїни АТО Лановеччини” вже підготували листа на ім’я голів Тернопільської ОДА та Тернопільської обласної ради з вимогою звільнити водія та зняти цього перевізника з даного маршруту, а на постійній транспортній комісії розглянути інші пропозиції перевізників по цьому напрямку. 3. Органам влади та місцевого самоврядування негайно довести до відома всім перевізникам про дію закону України “Про статус учасників бойових дій…” в частині безоплатного перевезення учасників бойових дій, інвалідів війни (всіх, не лише АТО/ООС), членів родин загиблих та померлих воїнів, лише за пред’явленням посвідчення! Ось посилання та роз’яснювальні дії в таких випадках: https://www.facebook.com/groups/240355930637536/permalink/518982842774842/?sfnsn=mo&ref=share
 
Також чоловік та його побратими вимагатимуть  звільнення водія цього маршруту з роботи та зняття перевізника з цього напрямку.
 
Джерело: Ровесник

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ветеран, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: