Така підлива прекрасно доповнить будь-який гарнір: чи то звичайні макарони, чи то каша.
Читайте також
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Інгридієнти:
Яловичина – 900 г
Вода – 4 ст.
Цукор
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Соус томатний – 1-2 ст. л.
Борошно – 2 ст. л.
Смалець (або кулінарний жир, топлене чи вершкове масло) – 2 ст. л.
Бульйон – 3 ополоники
Спеції (сіль, чорний перець, перець горошком, лавровий лист) – за смаком
Олія рослинна
М’ясо нарізати невеликими шматочками. На сковороді на рослинній олії швидко обсмажити яловичину до рум’яної скоринки. Перекласти м’ясо в посуд для тушкування з товстим дном.
У тій же олії пасерувати цибулю, посипавши злегка цукром. Додати цибулю до м’яса. Добре поперчити, влити 4-5 склянки води. Томити на невеликому вогні приблизно 40 хвилин.
Окремо на пательні розтопити жир, всипати борошно й смажити, помішуючи, до потемніння маси.
Після того, як борошно обсмажили, відразу влити з каструлі 3 ополоники бульйону й швидко розмішати лопаткою до утворення однорідної маси. Додати отриманий соус до м’яса, перемішати. Потім покласти лавровий лист, перець горошком, томатний соус і посолити. І томити на невеликому вогні, помішуючи, ще 20-30 хвилин.