М’ясо до новорічного столу: буженина у трьох маринадах

Опубліковано:
31 Грудня, 2021 о 11:38

1,5 кг свинини (окісту або нежирної шиї), 500 мл кефіру, 5 зубчиків часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст. л. олії.
Для основного маринаду: 1 гілка розмарину, 4 гілки чебрецю, 2 см імбиру, 2 ч. л. солі, 10 шт. чорного перцю горошком.

Читайте також



Рецепт ніжного і смачнющого м’яса у фользі
Що готувати в грудні: рецепти страв із сезонних продуктів
Рецепт гуляшу зі свинини: не дорогий і дуже смачний

Взяти велику каструлю. У неї має поміститися м’ясо із запасом. Налити 2,5 л води і довести до кипіння. Імбир розрізати на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню. Додати всі інгредієнти для основного маринаду і занурити туди м’ясо.

Залишити остигати мінімум на 2 години, потім злити маринад і залити свинину кефіром. М’ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.

Підготувати пасту, подрібнивши часник і перець чилі (з перцю потрібно видалити насіння). Додати в пасту олію. Дістати м’ясо з кефіру, обсушити серветками. Натерти м’ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.

Розігріти духовку до 180 ºC. Постелити на стіл фольгу мінімум два шари. М’ясо щільно загорнути у фольгу і помістити на деко.

Запукати у духовці 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум’янити м’ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: