Рецепт гуляшу зі свинини: не дорогий і дуже смачний
- Опубліковано: Оксана Горобець
- —
- 19 Грудня, 2021 о 00:08
Як правильно приготувати гуляш зі свинини, щоб м’ясо було ніжним і соковитим, а гуляш вийшов апетитним і ароматним, таким, як в дитинстві його готувала бабуся? Цей рецепт гуляшу зі свинини вам допоможе приготувати саме таке блюдо.
Читайте також
Рецепт гуляшу повинен бути в кулінарній книзі у кожної господині. Це просте і смачне блюдо підходить для сімейного обіду і воно дуже подобається дітям. Крім того, воно відмінно поєднується з макаронами, гарнірами з круп і картоплі. Продукти для приготування гуляшу з підливою можуть відрізнятися.
Зазвичай гуляш готують з яловичини, телятини або свинини, поєднуючи м’ясо з томатом, цибулею та морквою. Іноді в гуляш додають болгарський перець і навіть солоні огірки. Замість свіжих помідорів взимку часто кладуть в підливу для гуляшу томатну пасту або томатний сік.
Давайте ж розглянемо класичний простий рецепт гуляшу зі свинини з підливою.
Інгредієнти
Свинина – 1 кг;
Цибуля ріпчаста – 300 г;
Морква – 80 г;
Томатна паста – 2 ст. ложки;
Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
Лавровий лист – 2 шт.;
Суміш спецій для свинини – 1 ч. ложка;
Перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
Сіль за смаком;
Олія – 2 ст. ложки;
Покроковий рецепт
Гуляш зі свинини подавати з овочевим гарніром, макаронами, картопляним пюре, відварним рисом або гречкою.
Маленькі хитрощі
Гуляш зі свинини з підливою можна приготувати в сковороді з товстим дном, казанку або глибокому сотейнику. Щоб блюдо вийшло дійсно смачним і соковитим, дуже важливо підібрати гарне м’ясо. Найкраще для приготування гуляшу підійде вирізка або свиняча шия. Окіст ж краще не брати, оскільки тоді м’ясо вийде злегка сухуватим.
Готувати гуляш можна зі свіжими помідорами або томатним соком. Якщо ви візьмете помідори, на них потрібно попередньо зробити надрізи у верхній частині, ошпарити окропом і зняти шкірку. Помідори потрібно буде нарізати подрібніше і додати до свинини. Рівень кислотності можна буде відрегулювати на свій смак, додавши в блюдо трошки цукру.
17:17, 8 Грудня, 2025
23:01, 6 Грудня, 2025
17:08, 28 Листопада, 2025