Ця страва засмакує усім членам родини. Готувати запіканку запіканку з картоплею та свининою можна як у будні, так і у свята. Тим більше, страва є дуже ситною, пише “Уніан”. Для запіканки зі свининою зазвичай використовується биток.
Щоб взятися за приготування запіканки, вам необхідно:
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Свинина – 300 г.
Картопля – 7-8 шт.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Яйце – 1 шт
Сирок плавлений – 1 шт.
Сир твердий – 50 г.
Сметана – 2 ст. л.
Вершки – 3 ст. л.
Прованські трави – за смаком.
Сіль, перець – за смаком.
Свинину нарізати тонкими скибочками, відбити. М’ясо залити соєвим соусом, посолити і поперчити. Залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, сирок – тонкими пластинами. Картоплю почистити і тонко нарізати (можна нарізати овочерізкою). Змішати вершки, сметану і яйце. Залити заливкою картоплю, посолити.
Форму для запікання змастити олією. Викласти шар свинини, потім половину цибулі півкільцями, пластини сирка, викласти картоплю, другу половину цибулі. Полити запіканку сметанною заливкою. Посипати прованськими травами. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. За бажанням за 10 хвилин до готовності можна посипати запіканку тертим сиром.