У Тернополі відкрили виставку «Великодні листівки УПА»

Опубліковано:
29 Квітня, 2021 о 22:43

У музеї політичних в’язнів відкрили виставку «Великодні листівки УПА». Серед представлених експонатів копії поштівок УПА, писанки 90-х років та друковані видання, які присвячені святу Великодня.

Відтак під час відкриття виставки розказала політв’язень Ігор Олещук розповів про власну колекцію писанок, а також про те, як повстанці святкували Великодні свята. Після представлення експонатів виставки гостям провели екскурсію у музеї.



«Повстанські листівки виготовлялися не лише для популяризації і нагадування про боротьбу, яка тривала за Україну, а ще й були засобом збору коштів за кордоном серед діаспори на потреби повстанців», – розповідає заввідділу музею Уляна Рикун.

Тернополян та гостей міста запрошують відвідати виставку, яка діятиме ще два тижні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великдень, #виставка, #Галицьк армія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: