На Тернопільщині від коронавірусу провакцинували 47% усіх медичних працівників

Опубліковано:
22 Березня, 2021 о 07:43
Вакцинація проти коронавірусу на Тернопільщині стартувала 25 лютого.

Як розповіла начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, станом на 19 березня в області провакцинували 47% усіх медичних працівників. Загалом вакциновано 5 тис. 598 осіб.



“9 мобільних бригад виїжджають в організовані колективи та проводять вакцинацію медиків. Також щеплюють лідерів думок, громадських діячів, вже вакциновано 27 священників”, – зазначила Ярмоленко.

Також очільниця медицини області додала, що зараз Тернопільщина посідає 4-те місце за кількістю проведених вакцинацій по Україні.

Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 в Україні відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. 

22 березня в Україні розпочнеться другий етап з вакцинації сімейних лікарів.

Також для популяризації щеплень МОЗ дозволило вакцинувати проти коронавірусу громадських діячів та лідерів думок. Щеплення роблять при наявності залишків доз вакцини.

Записатися на вакцинацію можна за цілодобовим номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 та через застосунок “Дія”. Більше дізнатися про вакцинацію від COVID-19 можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцинація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: