В Україні поширюється особливий штам COVID-19 і він мутує постійно. Про це київська лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська заявила в інтерв’ю виданню Обозреватель.

“У кожній країні є якісь особливості коронавірусу. В Івано-Франківську виявили вірус, який має мутацію тих штамів, які циркулюють. Вважається, що цей штам британський, хоча сама ця мутація може бути виявлена у всіх штамах”, – повідомила вона.



Голубовська наголосила, що вірус мутує постійно, однак існують значні мутації, які дійсно впливають на передачу, на клініку захворювання.

“Ми, клініцисти, давно говоримо про зміну клініки COVID-19. І це може бути пов’язано тільки з якимось особливим штамом. Зараз весь світ стоїть на позиціях, що британський штам легше передається, але не викликає більш важкої форми захворювання. Хоча існує дослідження, зокрема опубліковане минулої середи, що є дані, що він все-таки викликає більш важкі форми захворювання. Він помолодшав, гострий період став більш тривалий, часто спостерігається період загострення, трохи нестандартна відповідь на нашу звичну терапію, особливі лабораторні дані – крім усього цього, він може викликати і важчі форми захворювання”, – пояснила лікарка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #мутація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: