Європейське агентство з лікарських засобів визнало вакцину AstraZeneca безпечною

Опубліковано:
19 Березня, 2021 о 14:13
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) оприлюднило результати розслідування повідомлень про те, що одним із побічних ефектів застосування вакцини проти COVID-19 AstraZeneca є підвищений ризик тромбозу.

За підсумками наукового аналізу всіх випадків таких ускладнень фахівці ЕМА дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані із застосуванням вакцини AstraZeneca, яка є безпечною для використання та ефективною проти інфекції.



Про це повідомила виконавчий директор ЕМА Емер Кук (Emer COOKE), передає  Укрінформ.

«Наш експертний комітет з безпеки медикаментів, фармакології та оцінки ризиків зробив висновки за підсумками огляду випадків утворення тромбів крові у людей, які були вакциновані AstraZeneca, вакциною проти COVID-19. Комітет дійшов чіткого наукового висновку – це є безпечна та ефективна вакцина. Вона дозволяє захистити людей від COVID-19 із зниженням ризику смертельних випадків або госпіталізацій», – наголосила керівниця ЕМА.

За її словами, ще одним висновком Комітету є те, що згадана вакцина не пов’язана зі збільшенням загального ризику випадків тромбоемболії або утворення тромбів.

Емер Кук зауважила, що станом на сьогодні близько 7 мільйонів людей були вакциновані в ЄС за допомогою вакцини AstraZeneca, і ще 11 мільйонів щеплень проведені у Великій Британії.

За її словами, наукові висновки, які були ухвалені сьогодні, надають країнам-членам ту інформацію, якої вони потребують, щоб зробити свідоме рішення щодо подальшого використання вакцини AstraZeneca в національних компаніях вакцинації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцмнація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: