На Тернопільщині перевізник не здійснює рейси у далекі села

Опубліковано:
17 Березня, 2021 о 08:43
Складна ситуація склалася в одній з громад Тернопільщини. Перевізник тендер виграв, а перевезення не здійснює.

Нещодавно на сторінці Збаразької міської ради у Фейсбуку мешканці нашої громади висловили прохання відновити транспортне сполучення села Гніздичне із Збаражем.



Відносно даного питання відбулась оперативна нарада за участю міського голови Романа Полікровського, представників управління регіонального розвитку Збаразької міської ради і в. о. директора філії Тернопільського ДОНКК УДП Укрінтеравтосервіс Степана Ранецького.

Фахівці розглянули ситуацію з маршрутами, на яких перевізники не виконують своїх зобов’язань, та, не гаючи часу, взялись за вирішення проблеми. Одним із фактично не діючих маршрутів є маршрут Збараж – Чеснівський Раківець, який пролягає через Гніздичне. Через небажання перевізника працювати на «невигідному» маршруті село не має сполучення із райцентром уже понад рік.

“Ми, – відзначила начальник управління регіонального розвитку Збаразької міської ради Галина Берекета, – уже звернулися до перевізника Івана Ігоровича Бічака, який, згідно з договором №41 від 26 вересня 2018 року, має право на здійснення перевезень пасажирів на внутрішніх автобусних маршрутах загального користування: м. Збараж – с. Чеснівський Раківець. Договір дійсний до 25 вересня 2023 року. Однак перевізник не забезпечує умов договору, а якщо точніше, то взагалі не здійснює перевезення пасажирів на даному маршруті. Відзначу, що представники Збаразької міської ради неодноразово намагались вплинути на перевізника, але безрезультатно. Тож нам не залишається нічого іншого, як розпочати роботу з розірвання договору. Якщо не вдасться розірвати його за згодою сторін, то буде створена спеціальна комісія, і припинимо співпрацю з даним підприємцем в односторонньому порядку. Після цього буде оголошено конкурс на перевезення пасажирів на даному маршруті загального користування. Додам, що маємо намір розробити оновлений маршрут Збараж – Чеснівський Раківець, який пролягатиме через Олишківці, Витківці, Заруддя, Гніздичне, охопить більше населених пунктів та буде більш прибутковим, ніж попередній”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: