Порушив правила карантину: тернопільський ресторатор виграв справу у суді

Опубліковано:
11 Березня, 2021

Тернопільський ресторатор оскаржив протоколи, які склали правоохоронці через порушення вимог січневого локдауну. Суд став на сторону підприємця. Про це пише Тижневик «Номер один».

Тернопільський суд, ухвалюючи рішення по цій справі, спирався на рішення Конституційного суду, яке наголошує, що обмеження конституційних прав і свобод громадянина є можливим лише у випадках, визначених Конституцією України. А саме обмеження може встановлюватися виключно законом – актом, ухваленим Верховною Радою України як єдиним органом законодавчої влади в Україні. Тобто, встановлення обмежень підзаконними актами (у даному разі Постановою Кабміну) суперечить одразу кільком статтям Конституції України.

Саме тому справу щодо тернопільського ресторатора було закрито за відсутності в його діях адміністративного правопорушення.

Додамо, що під час січневого локдауну у закладах громадського харчування можна було приймати 23 -ої години. Якби ресторатор програв справу, він змушений був би заплатити штраф від двох (34 000 грн) до десяти тисяч (170 000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за таке порушення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #локдаун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ресторан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: