Як організму легше перенести різкі перепади температури

Опубліковано:
22 Лютого, 2021 о 09:43
Чимало людей почуваються погано через перепад температур. Зазвичай різка зміна погоди негативно відображається на здоров’ї.

Лікарка-методистка Тернопільського обласного центру громадського здоров’я Ірина Гричук розповіла, що найчастіше погодні зміни відчувають діти-підлітки та люди від 45 до 55 років. Легше адаптуються до різких перепадів погоди здорові люди, пише «Суспільне». А от в осіб з хронічними захворюваннями можливе погіршення самопочуття та загострення недуг.



“Порівняно легко переносяться плюс або мінус п’ять градусів у сторону пониження або сторону підвищення. Якщо йдуть перепади десять градусів і більше – це вже важче. Це може проявлятися на фізіологічному стані організму. Людина може відчувати пришвидшене серцебиття, головні болі, можлива дратівливість, безсоння, болі в суглобах, кістках. Де є проблеми в організмі, там воно і реагує”, – розповіла Гричук.

Щоб знизити негативний вплив погодних перепадів Гричук радить подбати про раціональне харчування і повноцінний сон. До щоденного раціону вона рекомендує додати більше овочів і фруктів, а на сніданок вживати круп’яні супи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перепади температури, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: