В Україні закупили китайську вакцину від коронавірусу

Опубліковано:
31 Грудня, 2020 о 18:43

В Україні уклали договір на закупівлі китайської вакцини від коронавірусу. Згідно з угодою буде закуплено 1 913 316 доз китайської вакцини Sinovac для 956 658 пацієнтів. Першу партію, 700 тисяч доз, мають поставити до кінця першого кварталу 2021 року Про це пише lb.ua

Наразі відомо, що вакцина Sinovac пройшла лише першу та другу фази клінічних досліджень. Третя фаза досліджень триває.



Інші виробники вакцини від коронавірусу, а саме: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca і Moderna, оприлюднили дані проміжних результатів третьої фази клінічних досліджень. Натомість Sinovac проміжних результатів третьої фази ще не представив.

Як зазначив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, публікація проміжного етапу третьої фази клінічних досліджень вакцини Sinovac очікується 7 січня. Після того виробник має зареєструватися в одній з країн ЄС, а потім податися на реєстрацію за спрощеною процедурою в Україні.

«В угоді прописані банківські гарантії, що якщо вакцина не буде зареєстрована, то гроші повернуться на рахунки ДП “Медичні закупівлі», = каже Віктор Ляшко.

Також, як додає головний санітарний лікар, ведуться перемовини і з іншими виробниками вакцини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: