Цьогоріч напередодні зимових різдвяних свят «Опілля» вперше представляє сорт пиво «Опілля Різдвяне». «Різдвяне» – це ексклюзивне пиво, яке спеціально зварене до новорічно-різдвяних свят лімітованою серією. Тож потрібно поспішати, аби встигнути посмакувати цим хмільним напоєм. «Різдвяне» є темним сортом пива. Однак пивовари зазначають: це напій з нотками кориці.
До речі, варити зимове пиво – традиція, якій сотні років. Так зване «різдвяне пиво» люди спеціально варили і пили задовго до Папи Юлія I у 4 столітті. У дохристиянську епоху народи, які варили пиво, готували спеціальні напої для зимових язичницьких фестивалів – зокрема Сонцестояння. У християнстві ці традиції продовжувалися.
Перегляньте також:
- У Тернопільському художньому музеї відкрили виставку Рустама Давлетова “Килимові сни”
- Чи справді у Тернополі забруднене повітря пояснили у ТОДА
Майже всі християнські культури мають традицію підготовки до Різдва міцного або якогось іншого особливого пива. Зокрема німецька черниця XII століття Гільдегарда Бінгенська передбачала, що пиво може зцілити деякі хвороби, і особливо рекомендувала споживати його взимку, вважаючи, що це безпечніше, ніж пити воду.
Традицію варити різдвяне пиво перейняли і сучасні пивоварні. ТМ «Опілля», яка має чимало нагород, що підтверджує якість її продукції, постійно вдосконалює рецепти пивоваріння. Відтак «Різдвяне» від «Опілля» смакує по-особливому. Скуштуйте – і переконайтеся у цьому самі!
Лімітована серія «Опілля Різдвяне» вже у продажу. Тож шукайте на полицях магазинів скляну пляшку об’ємом 0,5л, а також на розлив.
Неодмінно приготуйте гарячий пивний напій на основі «Опілля Різдвяне»:
– У невелику каструлю влийте 0,5 л різдвяного пива. Підігрійте на маленькому вогні (але не доводити до кипіння).
– Як тільки появляться перші бульбашки додати різдвяні прянощі. Знову підігріти, але не доводити до кипіння.
– Дати настоятися 5 хв і процілити через сито.
– Наливши в горнятко додати чайну ложку меду.
«Опілля Різдвяне» – це нагода відчути смак справжнього темного пива у теплій домашній атмосфері у прохолодні зимові дні!
Довідково. «Пивоварня Опілля» – тернопільський виробник пива та напоїв натурального бродіння. Виробнича історія бере початок з 1851 року, коли на місці сучасного заводу була заснована перша велика промислова броварня у Тернополі. Відродження підприємства почалося на початку 2000-х разом зі зміною менеджменту. «Опілля» кілька років поспіль відзначають нагородою «Бурштинова зірка» за найвищі відносні й абсолютні темпи приросту виробництва. Підприємство здобувало нагороду «Народний бренд» у 2020, 2019, 2017, 2015 та 2014 роках. У 2019 році бренд потрапив до списку ТОП-100 найдорожчих брендів України. У 2020-му – відзначене кількома золотими медалями на міжнародному дегустаційному конкурсі від «Укрпива». «Опілля» – один з найбільших платників податків до бюджету міста Тернополя. Підприємство бере активну участь у підтримці соціальних та культурологічних проєктів.
Пресслужба Пивоварні «Опілля».