«За службу Україні»: у Тернополі нагородили волонтерів напередодні свята

Опубліковано:
4 Грудня, 2020

У Тернополі медалями «За службу Україні» нагородили волонтерів. Відзнаки та подяки вручили напередодні Міжнародного дня волонтера, який щороку відзначають 5 грудня. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначив голова ТОДА Володимир Труш, волонтери помагають не тільки військовим, а й медикам у боротьбі зі пандемією COVID-19. Вони продовжують купувати апарати штучної вентиляції легень, захисні костюми, маски, засоби дезінфекції.

«Волонтерство — це не просто робота. Це покликання, спосіб життя і мислення. Це готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу тим, хто її потребує. Так, у 2014 році тисячі волонтерів допомагали нашій армії. Вони збирали гроші й везли на передову все, що лише могли, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори. Сьогодні можна з впевненістю сказати, що саме завдяки українським волонтерам ми вистояли. Але цього року перед всіма нами постав новий виклик — світова пандемія COVID-19. І знову на плечі волонтерів лягли нові турботи», – зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

До слова, один із нагороджених волонтерів вирішив передати свою нагороду волонтерському руху Монастирищини. На своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» він і звернувся до громадськості із проханням написати власні пропозиції, щоб обрати того, хто справді доклав максимум зусиль і заслуговує отримати дану нагороду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтери, #Міжнародний день волонтерів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: