«Таке рішення принижує честь, гідність українців»: суд заборонив поширювати книгу про Стуса

Опубліковано:
19 Жовтня, 2020

Дарницький районний суд задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat. Відтак, книгу «Справи Василя Стуса» заборонили поширювати. 

За рішенням суду, автора та видавництво зобов’язали видалити з книжки інформацію про особу Медведчука. Надруковані видання заборонити розповсюджувати, і подальше його тиражування до усунення порушення.

Люди обурені, адже вважають, що таке рішення суду принижує пам’ять дисидента та українську історію.

«Таке судове рішення принижує честь, гідність та позбавляє права на історичну справедливість громадян України. Для мене і думаю, що і для багатьох інших людей це послужить приводом знайти спосіб і придбати цю книгу», – зазначає тернополянин Андрій Мазепа.

До слова, книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють за що судили українського дисидента.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василь стус, #Дисидент, #Медвичук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: