У Ланівцях влада громади бореться за збереження районної лікарні

Опубліковано:
10 Жовтня, 2020

У зв’язку із майбутньою ліквідацією районів у Ланівцях постало питання передачі лікарні до комунальної власності Лановецької громади. Проте районна влада не вбачає у цьому законності та доцільності, а тому усіма методами зупиняє процес.

08 жовтня позачергова сесія міської ради на чолі із міським головою Романом Казновецьким зібралася для обговорення цього питання. Запрошеними були і керівники району Василь Бадищук та Руслана Кушнір, і головний лікар Лановецької центральної районної лікарні Омелян Гулько. Проте аргументів їх позиції ніхто так і не почув, адже на діалог керівництво району і лікарні не вийшло.

Роман Казновецький вкотре наголосив: “Ми повинні зберегти лікарню у власності Лановецької громади для того, щоб наші мешканці мали швидкий доступ до якісних медичних послуг”.

Депутати міської ради та окремі депутати районної ради висловили свою підтримку за збереження лікарні, адже усі розуміють, що на кону — життя та здоров’я людей.

В результаті ухвалили направити чергове звернення до районної влади щодо передачі із спільної власності територіальних громад сіл та міста Лановецького району до комунальної власності Лановецької міської ради.

Сподіваємося, що таким чином вдасться достукатися до районної влади, адже наразі виглядає так, що політичні амбіції у керівників району стоять вище, ніж життя та здоров’я мешканців Лановеччини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ланівці, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман казновецький, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: