Тернопіль на порозі опалювального сезону, а питання торф’яних котелень досі не вирішене, – Сергій Лупійчук

Опубліковано:
9 Жовтня, 2020 о 15:31

«Дихати чи не дихати». Незабаром тернополяни знову зіштовхнуться з цим питанням, коли поруч з їхніми домівками розпочнуть роботу котельні, що спалюють торф. Сім комунальних котелень переобладнали зі спалювання газу на торф. Чотири з них, попри спротив громадськості, вже два роки активно працюють.

 – Ми на порозі опалювального сезону. І тернополян, які проживають поряд з торф’яними котельнями, знову доведеться закривати щільно вікна. Бо дихати знову не буде чим. Котельні побудовані під вікнами житлових будинків, садочків. Наприклад на вулиці Р. Купчинського 14а вона в кількох метрах від другої міської лікарні, з іншої сторони спеціалізований дитячий будинок «Малятко». До котельні елементарно, немає під’їзду.  Тобто порушені всі вимоги. І така ситуація біля кожної з котелень, – каже тернопільський підприємець, кандидат у депутати до Тернопільської міської ради Сергій Лупійчук.



Торф’яні котельні Сергій Лупійчук називає пережитком минулого. Таким видом палива користувалися в СРСР.

– Торф – це брудний вид енергії. Поки що людство не придумало нічого чистішого, аніж  природний газ. Але якщо тернопільська влада все ж вирішила відмовитися від газу, треба шукати кошти на дороговартісну систему газоочистки і пилоочистки. Але навіть тоді повністю від газу відмовитися не вдасться. Адже для технології спалювання торфу газ потрібен. Також потрібна вода для охолодження і звичайно сам торф. В такому випадку ми одержимо не значну фінансову економію та значно зашкодимо навколишньому середовищу. Загальна економія, відповідно до висновків експертів, становитиме близько 10% газу в порівняні з попереднім функціонуванням котелень, – продовжує Сергій Лупійчук.

Тому Сергій Ігорович вважає, що варто вкотре повернутись до перевірки роботи котелень на альтернативних видах палива. Свої висновки повинні надати незалежні експерти відповідно до яких і повинні ухвалюватись розпорядження щодо роботи таких котелень. Саме тому це питання є ключовим у його програмі на посаду депутата Тернопільської міської ради.

Довідково: Сергій Лупійчук тернопільський підприємець, генеральний директор «Агата–Буд», голова наглядової ради  виробничого підприємства «Агата Стальконструкція». Кандидат у депутати до Тернопільської міської ради від ВО «Батьківщина». Балотується по округу №3 (Мікрорайон Східний, Канада, Старий парк). У виборчому бюлетені №01.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лобайчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: