Тернопільські медики провели унікальну операцію

Опубліковано:
30 Вересня, 2020 о 20:43

У Тернополі вперше провели оперативне втручання в грудній порожнині без розрізу. Операцію виконала бригада торакальних хірургів. Про це повідомляє лікар Назарій Чорний

Пацієнтка звернулась у КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради зі встановленим: невринома заднього середостіння. В одній із лікарні міста Київ жінці пропонували провести операцію, але вона вирішила лікуватися у рідному місті.



Тернопільські медики після комплексу обстежень вирішили провести малоінвазивне оперативне втручання по видаленню пухлини заднього середостіння.Завдяки злагодженій роботі операційної бригади та можливості використання висококласної медичної апаратури в малоінвазивній торакальній хірургії (апарат Harmonic GEN) виконано торакоскопічне видалення пухлини заднього середостіння. Операція тривала 1 год. 25 хв.

У пацієнтки медики злоякісну пухлину не виявили. Жінку виписали на 3-тю добу під спостереження сімейного лікаря.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #онкологія, #операція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: