Через сільського голову Струсова Бойка люди можуть залишитися без води (Відео)

Опубліковано:
23 Вересня, 2020 о 10:13

Мешканці села Варваринці Теребовлянського району можуть залишитися без питної води. А все через бізнесові інтереси Струсівського сільського голови Романа Бойка, який вирішив збагатитися, перетворивши місцеве пасовисько на кар’єр.

Отримав його чиновник обманом: запропонував людям фінансову допомогу на церкву взамін на землі колишнього пасовища. Просив лише гектар.



Депутат Теребовлянської районної ради Ігор Бенько, до якого звернулися мешканці села з проханням відстояти зі землі, розповідає, що Роман Бойко підмовив людей заради своїх інтересів.

«Без земельної комісії це питання висунули на сесії сільської ради, де приближені депутати проголосували за нього. Виявилося, що він захотів 4 гектари лісу і 2,6 гектара землі. На церкву дав лише 30 тисяч, за які купив якусь неякісну бляху», – говорить Ігор Бенько.

За словами депутата, Струсівський сільський голова Роман Бойко заробив на цьому кар’єрі багато грошей.

«Скільки землі вибрали за його керування, скільки піску вивезли. Тут одні котловани. Він навіть рекультивацію там не зробив. З цього тільки він один нажився. В селі з того ніхто нічого не має, – додає депутат. – Роман Бойко хоче балотуватися на голову Микулинецької ОТГ. Я би просив людей, які підуть на вироби, не голосувати за таке неподобство».

Жителька села Варваринці Марія Цісик говорить, що в криницях людей вже зникала вода.

«У нас є небезпека залишитися без води. Бойко хоче перевести ці землі в сільськогосподарські, щоб відкрити там кар’єр. Через це є загроза лишитися без води. На території кар’єру є підземне озеро. Вже був випадок, коли зачепили його і у Варваринцях за один день зникло 12 криниць. Він не дивиться на людей, він думає лише за себе», – розповідає жінка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойко, #варваринці, #вода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: