50 людей щодня харчуються у «Благодійній їдальні» Тернопільського «Карітасу», – розповідають працівники цього благодійного фонду. За їхніми словами, цей проєкт діє уже 20 років і щороку з’являється більше людей, які ним користуються.
«Одним із завдань Карітасу Тернопіль є допомога потребуючим харчуванням. Саме тому, вже понад «Благодійна їдальня».
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Підопічні благодійної їдальні – це люди з інвалідністю, малозабезпечені, безпритульні, люди ,які не можуть собі дозволити достойне харчування самостійно.
«Благодійна їдальня» з роками не втрачає своєї актуальності, особливо тепер, у зв’язку з поширенням пандемією COVID 19 вразливі верстви населення опинились ще в більшій скруті.
Люди, які потребують допомоги, приходять на обід до Карітасу двічі на тиждень, щовівторка та щочетверга.
На початку карантину на обіди збирались 20 людей, тепер же, більше 50 осіб.
Забезпечення їдальні відбувається завдяки, небайдужим людям, парафіяльним спільнотам та організаціям. Також, деякі добродії надають безпосередньо продукти для обідів,це консервації, закрутки та сезонні продукти.
Нещодавно, Карітас Тернопіль отримав грантову підтримку у конкурсі міні-ґрантів “Soup Kitchen – Благодійна кухня 2020” за підтримки Львівської освітньої фундації. В рамках якого було придбано обладнання доя благодійної кухні (холодильник, кухоний комбайн) та продукти харчування.
Дякуємо Львівська освітня фундація за підтримку проекту Благодійна їдальня», – розповідають працівники «Карітасу»