В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців.
Інгредієнти для страви:
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Баклажан – 500 г
Червоний мелений перець – за смаком
Мелена паприка – за смаком
Оливкова олія – 150 мл
Розмарин (свіжий) – за смаком
Сіль – за смаком
Спеція базилік (сушений) – за смаком
Часник – за смаком
Рецепт приготування
1. Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.
2. Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.
3. Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.
4. Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.
5. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.
6. Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!