Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області разом із правоохоронцями цькують заклади харчування, які й так ледь втримуються на ногах.
– Коронавірусний карантин завдав нищівного удару малому та середньому бізнесу. Одні зазнали збитків, але з останніх сил продовжили роботу. Інші ж назавжди залишили справу, над якою працювали роками. Замість того, аби створити механізми підтримки підприємців, ми бачимо як Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області разом із правоохоронцями добивають заклади, які відновили свою діяльність з пом’якшенням карантинних обмежень. Щодня вони інспектують заклади й складають протоколи. Та найцікавіше, що роблять це вибірково. Мабуть, спершу таки варто було б обійтися попередженнями, а не одразу виписувати штрафи на захмарні суми, – зазначив Олексій Станько.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Також він додав, що малий та середній бізнес – основа економіки, а тому у кризових умовах він потребує підтримки.
– У п’ятницю обурені ресторатори Тернополя вийшли на акцію протесту під стіни облдержадміністрації, бо вважають обмеження їхньої діяльності геноцидом малого та середнього бізнесу. У той час, коли підприємці – на межі банкрутства, начальник Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець на своїй сторінці вихваляється результатами «терору ресторанів». Мовляв: «Зафіксували 1714 порушень. Склали 133 протоколи. Винесли 1190 приписів». Малий та середній бізнес – фундамент економіки, а тому він потребує підтримки, а не цькування у кризових умовах, – написав Олексій Станько.