Поєднання курки, грибів і картоплі завжди вдале. А якщо все це запекти, та ще й під сирною скоринкою – це просто нереально апетитно. Просто, швидко і мега смачно. Для розбавлення сімейного повсякденного меню цz страва саме те, що треба. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
- 2 курячі грудки (300 гр)
- 250 гр грибів
- 3-4 картоплини
- 1 цибулина
- 1 столова ложка борошна
- 250 мл молока
- 150 гр вершків 15%
- 100 гр тертого твердого сиру
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- зелень за бажанням
- соняшникова олія для смаження
В першу чергу вимиваємо добре Картоплю і поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо процес варіння ще 6 хвилин. Після закінчення потрібного часу залишаємо остигати. Потім очищаємо картоплю.
Читайте також
Після чого вимиваємо і обсушуємо курячі грудки. Ріжемо їх невеликими шматочками і відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла обжарюватися до рум’яного кольору. Потім перекладаємо на тарілку.
Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Перекладаємо в ту ж сковороду обжарюватися в тій ж олії.
Після закінчення потрібного часу всипаємо борошно і добре перемішуємо.
Тепер вливаємо молоко і вершки, постійно помішуючи. Також відправляємо сюди підготовлену курку. Солимо і перчимо до смаку.
Після чого перекладаємо все в форму для запікання. Потім, використовуючи терку, натираємо на грубій фракції картоплю. Солимо трохи і покриваємо рівномірно тертим сиром.
Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Після закінчення потрібного часу страва готова і її гарячою можна подавати до столу.