«Смерть забрала його занадто рано»: на Тернопільщині вшановують пам’ять Володимира Стаюри

Опубліковано:
19 Червня, 2020 о 16:43

На Тернопільщині сьогодні згадують Володимира Стаюру — відомого націоналіста, військового, підприємця, українського інженера та мецената. Сьогодні чоловікові виповнилось би 51 рік.

Володими Стаюра був активістом національно-визвольного руху, очолював осередок «Просвіти» та долучився до створення в Тернополі товариств «Меморіал» та «Вертеп». У 1990 році Володимир Стаюра підняв перший національний прапор над Тернопільською міською радою. Згодом, він став депутатом Тернопільської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».



Володимир Стаюра брав активну участь у Революції гідності в Києві та координував революційного руху в Тернополі. Він був справжнім патріотом, який щиро любив свою країну та боровся за неї до кінця.

«19 червня у Володимира День народження. На жаль, смерть забрала його від нас занадто рано кілька років тому. Але справа Володимира Стаюри живе сьогодні. Він назавжди залишиться у наших серцях. Помолімося за упокій душі, нашого брата, патріота, доброго християнина. Хай з Богом спочиває!», — пише Сергій Надал.

До слова, Володимир Стаюра помер від серцевого нападу у 2017 році під час відпочинку з дружиною та сином.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Стаюра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: