П’ятирічному Марчику із Тернополя потрібна допомога небайдужих

Опубліковано:
21 Квітня, 2020 о 12:13

Ще з народження лікарі боролися за життя тепер уже п’ятирічного Марчика. Відновити його здоров’я на 100 відсотків так і не вдалося, але медики допомогли хлопчику вижити. Весь цей час він перебуває на спеціальному харчуванні та лікуванні, які є дорого вартісними, тому йому і потрібна постійна допомога не тільки небайдужих тернополян, жителів області, але і всієї України.

У віці п’яти років він важить всього лиш 11,7 кг, має спастичний тетрапарез, багато супутніх діагнозів. Хлопчик потребує постійного спеціального харчування та підгузників. Марк хворіє з народження, 9 днів він перебував на апараті штучного дихання, зараз має складний неврологічний діагноз – органічне ураження нервової системи. Його мозок не працює як треба, а тому і все тіло. Не володіючи самостійними координованими рухами, він відчуває тільки спазми (спастику). Такі неправильні рухи якраз з’їдають найбільше енергії. Найкраще набирати вагу йому допомагає суміш від PEDIASURE. Усе лікування Марка – підтримуюче, виправити нічого неможливо, але потрібно постійно допомагати йому – вітамінами, спеціальним харчуванням, фізичними вправами, лікуванням.



Мати хлопчика веде групу у соціальній мережі FacebooK «Марк – життя одного фріка», де розповідає про маленькі досягнення Марчика, перебіг його днів та висвітлює різні моменти із його життя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #марчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: