Коронавірус лабораторно підтверджено в клірика Почаївської Лаври

Опубліковано:
11 Квітня, 2020

За результатами проведення лабораторних досліджень підтверджено зараження вірусом COVID-19 священиком УПЦ-МП з Почаєва.

Про це стало відомо сайту “Політерно” з власних джерел.

Раніше ми писали, що крім парафіян священика із села Великий Кунинець Збаразького району під загрозою зараження перебуває і велика кількість контактних осіб – він також підпрацьовує у ексурсійному бюро Почаївській Лаврі, співає у хорі монастиря. Наразі усіх перевіряють медики і співробітники поліції.

Перед цим COVID-19 підтвердили у групи паломників з Молдови, а також мешканця Шепетівки, котрі перед зараженням відвідували Почаївську Лавру. Тепер у соціальних мережах підтвердження діагнозу на COVID -19 у кліриків і паломників замінюють іронічною фразою “з’їздив у Почаїв”.

Втім, у самій Почаївській Лаврі від підозр на джерело поширення недуги активно відхрещуються. Тут і надалі проводять велелюдні богослужіння, а на сайті скептично висміюють карантинні заходи.

Донедавна таку ж позицію висловлювали і у іншій Лаврі УПЦ-МП – Києво-Печерській, проте, після підтвердження діагнозу в близько 30-ти ченців, монастир закрили на карантин та проводять обов’язкове тестування усіх насельників.

Вочевидь, тепер такі заходи чекають і на монастир у Почаєві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: