На честь ювілею поетеси Ліни Костенко учні Яблунівської школи влаштували поетичний флешмоб

Опубліковано:
19 Березня, 2020 о 19:43

19 березня на своїй соціальній сторінці учні Яблунівської середньої школи учасники гуртка “Соколи” юні яблунівські джури вшанували поважний ювілей відомої української поетеси, лауреатки Національної премії імені Тараса Шевченка Ліни Костенко. Саме у цей день поетеса, громадський лідер вже не одного покоління українців відзначає свій ювілей – 90 років. Вірші у виконанні школярів можна відшукати у мережі Фейсбук за хештегом #Ліна_Костенко_90 та #dzhura_yabluniv.

Ліна Василівна Костенко народилася у 1930 році у родині вчителів на Києвщині. У 1936 році родина перебралась до Києва.
Поетеса навчалася в Київському педагогічному інституті та у Московському літературному інституті імені О. М. Горького, який закінчила в1956 році.



В 1957 році вийшла перша її книжка “Проміння землі”. З 1962 року після спроби видати збірку “Зоряний інтеграл” поезію Ліни Костенко фактично заборонили. Поетеса писала, як кажуть, “у шухляду”. У цей час були написані поема “Берестечко” і історичний роман у віршах “Маруся Чурай”. Тільки у 1977 році з’явилась збірка “Над берегами вічної ріки”.

У свої поважні літа Ліна Костенко є почесним професором Націона льногоуніверситету “Києво-Могилянська академія”, почесний доктор Львіського та Чернівецького університетів.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #костенко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #флешмоб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: