Збаразька міська рада на ще один крок ближча до створення ОТГ

Опубліковано:
29 Лютого, 2020 о 18:43

Експерти Тернопільського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» продовжують роботу над успішним впровадженням реформи децентралізації в Тернопільській області. Представники регіонального офісу побували з консультаційним візитом в місті Збараж, де зустрілися з керівництвом міської ради з метою обговорення процедури створення Збаразької ОТГ.

У рамках виїзної консультації фахівці Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»  ознайомили керівництво та представників міської ради з порядком добровільного об’єднання територіальних громад у Збаразьку ОТГ. Експерти разом з присутніми проаналізували процес проведення громадських обговорень під час процедури добровільного об’єднання.



null

Також  радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Лисиканич розповів присутнім про особливості утворення старостинських округів та вирішення кадрових питань після утворення ОТГ, а Сергій Триюда, радник з муніципальних фінансів та послуг, продемонстрував представникам міської ради розрахунки надходжень до бюджету проєктної Збаразької ОТГ.

«Створення громади відповідальний крок, до якого слід підійти максимально підготовленими. Необхідно здійснити всі економічні розрахунки, оцінити рівень надходжень до бюджету, проаналізувати сильні та слабкі сторони потенційної громади, при чому, не забуваючи про якісну комунікацію з жителями сусідніх сільських рад», – зазначила Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: