Ароматне, пікантне та дуже смачне сало, нібито копчене. Але набагато корисніше, бо не піддається процесу копчення. Це чудова холодна закуска до будь-якого застілля або швидкого перекусу.
Складові:
Перегляньте також:
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
- Пісний рецепт пончиків з повидлом які потішать вас своїм смаком
Сало з проростю 1 кг.;
Головка часнику 2 шт.;
Перець чорний молотий 3 ст. л.
Розсіл:
Сіль 200 гр.;
Цукор пісок 2 ст. л.;
Чорнослив 5 шт.;
Лавровий лист 2 шт.;
Лушпиння цибулі 2 жмені.
Спосіб приготування:
1. Помийте та просушіть паперовим рушником сало і розріжте на два шматки.
2. З’єднайте всі складові розсолу, залийте 1 літром води та закип’ятіть.
3. Покладіть сало в гарячий маринад та готуйте на середньому вогні 25 хвилин після закипання. Залиште сало в маринаді на всю ніч.
4. Почистьте часник та потовчіть з чорним перцем.
5. Вийміть сало з розсолу, обсушіть добре та гарно натріть часником з перцем. Обгорніть кожен шматок сала плівкою.
6. Зберігайте в холодильнику, а для більш довготривалого терміну в морозильній камері.
Смачного!