У салі більше користі, ніж в оливковій олії

Опубліковано:
15 Листопада, 2019 о 21:13

І ви теж думаєте, що олії корисніші за тваринні жири? А це не так! Учені зробили дивовижне відкриття: на салі і смальці не тільки можна смажити, а й треба! І це тільки один із міфів про сало.

Міф 1. Це чистий жир



Правда. Але натуральний, не з ГМО, повністю засвоюється і перетворюється в енергію, а не в сантиметри на талії. Та й скільки того сала можна з’їсти за раз ?!

Міф 2. Це суцільний холестерин

Неправда. Холестерин є в салі, але його не так вже й багато (в дієтичному м’ясі більше). Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало — не більш 100 мг. Але ж без холестерину жити неможливо — завдяки йому утворюються клітини крові, а також, він входить до складу клітинних мембран.

Міф 3. Від сала зайва вага

Ні. Хоча калорійність сала досить висока — 770 ккал на 100 грамів, але більше ви і не з’їсте, зате почуття ситості залишиться надовго, так як це так звана «довга калорійність» — головний постачальник енергії. Добова норма сала — до 80 г.

Міф 4. Сало і хліб несумісні

Неправда! Скибочка сала з житнім хлібом, та ще з часником — чудовий перекус, а ще — профілактика багатьох захворювань.

Міф 5. На салі не можна готувати, особливо смажити

Неправда! Вчені англійського Університету Де Монтфорт стверджують, що при витоплюванні сала ніколи не утворюються речовини-канцерогени, що викликають рак. А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій — це відбувається.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жир, #міф, #сало
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: