У Тернополі з’явиться бронзова копія синагоги

Опубліковано:
10 Листопада, 2019

Синагога, зменшена у сто разів. У Тернополі з’явиться бронзова копія забутої пам’ятки архітектури. Залишилося мало тернополян, які пам’ятають, де саме колись була єврейська божниця. Для сучасників розробили макет, сподіваючись, що він стане ще одним туристичним об’єктом нашого міста.

Синагога була на вулиці Паращука. Зараз про неї можна дізнатись не лише зі спогадів старожилів чи фото. Тернополянин Володимир Кріса відтворив її макет у паперовому вигляді. Орієнтувався за старими фотографіями, хоча зізнається, інформації про єврейську божницю до наших днів залишилося дуже мало. Та цьогоріч Володимир з колегами по крупинці почали збирати додаткові відомості про храм, хочуть вдосконалили вже готовий макет. Тим паче, що завдяки меценату з’явилась можливість зробити бронзову модель синагоги зменшену у сто разів. 

 Котельня, яка постала на місці синагоги, в аварійному стані. Її митці планують використовувати, як художню майстерню, аби тернополяни пам’ятали про давню єврейську пам’ятку. Відкриють біля морфологічного корпусу медуніверситету, 17 листопада.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #копія, #макет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #синагога, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: