Багато людей намагаються готувати таку їжу, яка робиться легко та просто, а у результаті виходить смачною і корисною. Одним із таких рецептів є сирна запіканка, яка готується у мікрохвильовці. На усе це піде лише 50 хвилин, а у результаті десерт буде настільки смачним, що усі його їстимуть із щирим захватом, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Щоб приготувати три порції ніжного десерту, знадобиться лише чотири компоненти:
– 300 г сиру;
– 150 мл молока;
– три курячих яйця;
– столова ложка цукру або меду.
Тим, хто намагається схуднути, можна взяти знежирений сир, молоко з 1%-ю жирністю і замінник цукру. Таким чином запіканка вийде зовсім низькокалорійною. Але зовсім не обов’язково готувати десерт саме так. Якщо взяти жирний сир і молоко з села, то запіканка вийде ще смачнішою, правда, і калорій у ній буде більше, тож тут вже кожен вибирає сам, що йому важливіше.
Спочатку слід витягнути на стіл усі інгредієнти за пів години до приготування, щоб вони за 30 хвилин досягли однієї температури. Далі необхідно взяти кілька невеликих піал або мисочок та відокремити у них білки від жовтків.
Цей етап ніколи не можна пропускати, адже інакше запіканка не буде настільки повітряною, якою вона має бути. А щоб відокремити жовток від білка, просто розбийте ножиком яйце на дві половинки, а потім обережно злийте білок до однієї з піал, притримуючи жовток шкаралупою, а вже потім вилийте його у другу піалу. Після цього слід покласти білки у холодильник на 30 хвилин, щоб вони охололи. А у цей час розмішайте виделкою жовтки, щоб вони перетворилися на однорідну масу.
Приготування тіста
Далі до жовтків додайте маленькими порціями сир і щоразу добре збивайте отриману суміш за допомогою міксера. Потім обережно додайте у суміш молоко і знову все перемішайте. До цього часу білки вже охололи, тож їх можна дістати, збити міксером на високій швидкості і додати до сирної суміші. Тепер туди ж додайте ще й цукор або мед і все ще раз ретельно перемішайте, щоб тісто було однорідним.
Робимо запіканку
Щойно тісто приготується, одразу перелийте його в іншу ємність, яка підійде для запікання у мікрохвильовці.
І на цьому, власне, роботу майже завершено. Залишиться лише поставити тісто у пристрій, поставити там таймер на 20 хвилин, налаштувати потужність на 800 Вт і можна спокійно відпочивати, поки запіканка буде готуватися.
А потім залишиться лише витягнути її, дати їй охолонути і подати до чаю або кави, поливши медом, варенням або сиропом.