Заведено вважати, що овочі потрібно їсти неодмінно сирими, проте вчені зі Сполучених Штатів Америки з’ясували, що вживання сирих овочів може шкодити кишечнику. Стаття на тему була опублікована у виданні Nature Microbiology, інформує Ukr.Media.
В кишечнику живуть мікроорганізми, які визначають дуже багато показників здоров’я. Від стану кишкового мікробіома залежить, наприклад, робота імунної системи, а також багато інші найважливіші біологічні системи. Є всі підстави вважати, що кишкові бактерії впливають навіть на психологічний стан.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Відповідно, людям, які піклуються про своє здоров’я, потрібно підтримувати кишкову мікрофлору в хорошому стані. Як це робити? Варто почати з правильного харчування — кажуть вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, які довели, що вживати варені овочі набагато корисніше, ніж сирі.
«У сирих овочах нерідко містяться сполуки, які негативно впливають на кишкову мікрофлору. Під дією цих речовин мікроби гинуть і баланс мікробіома порушується, що супроводжується цілим комплексом ризиків для здоров’я. А ось вживання варених овочів, як показали експерименти над гризунами, навпаки, дозволяє підтримувати спільноту кишкових бактерій в здоровому вигляді», — відзначають автори дослідження.