У Тернополі вияви спалах сальмонельозу. Троє людей, які постраждали від інфекції, відвідували один і той самий заклад громадського харчування.
Як повідомляють в ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”, під час перевірки вияснилось, що усі люди, які постраждали, замовляли одну і ту ж страву – млинці. Припускають, що причиною спалаху стали немарковані яйця, які входять до складу блюда. Адже, через відсутність маркування не можливо визначити чи дотриманий термін придатності.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
До слова, серпень і вересень – це місяці підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції. Тому, рекомендують в закладах громадського харчування замовляти страви, що проходять термічну обробку та несуть менший ризик використання сировини та добавок, що можуть бути факторами передачі сальмонельозу, шигельозу чи інших захворювань вірусної етіології (яйця, сметана, заливні страви, салати).