Тернополянка пішла працювати на круїзний лайнер: як оформитись та скільки це коштує (ФОТО)

Опубліковано:
22 Серпня, 2019

Тернополянка Діана Гоголь раніше працювала журналісткою. Однак завжди мріяла про подорожі, тож пішла працювати на круїзний лайнер.

У скільки все це обійшлось, розповіла на своїй Instagram-сторінці.

“Послуги агенції обійдуться в 500-800 доларів.

Там тобі підправляють резюме, підшукують вакансію, готують до співбесіди, допомагають з документами, тобто роблять за тебе фактично все. В більшості випадків ви платите вже після успішного проходження співбесіди. Хоча буває й таке, що часом ви платите незначну суму і спочатку.

Морські документи.

Паспорт моряка обійдеться в 3-4 тисячі гривень.

Вартість сертифікатів залежить від виду. Мені морський паспорт і 5 сертифікатів (так вимагала моя компанія) обійшлись в 10 тисяч грн.

Американська віза – 160 доларів. (Більшість компаній цю суму повертають після приєднання на корабель)

Медичне обстеження – від тисячі до двох тисяч гривень. Залежить від клініки (відповідні медзаклади є тільки в Одесі). Плюс прививка від жовтої лихоманки 700 грн.

Плюс з місця проживання треба привезти сертифікати від психіатра і нарколога, це вартує в районі 250 грн.

Довідка про несудимість – безкоштовна (чекати треба місяць). Я робила термінову, то заплатила 212 грн. Плюс переклад і нотаріальне завірення в районі 200-250 грн.

Квиток. Все залежить від того, куди летите. Компанія може запропонувати вам придбати морський квиток, тобто такий який ви зможете обміняти в разі зміни дати приєднання, але він вартує на 100-200 доларів дорожче звичайного. Наприклад я платила минулого року за морський квиток до Іспанії 540 євро. Цього разу я сама шукала квиток, причому так, що теж можна обміняти, то до Риму заплатила не цілих 300 доларів.

Також потрібно врахувати витрати на дорогу і проживання до Одеси (морські документи і медичне обстеження) і Києва (віза і виліт). Плюс доволі часто на співбесіду вам доведеться поїхати в Київ, Одесу, а то й Мінськ. Загалом виходить 1500-2000 тисячі доларів”, – написала дівчина.

Фото: Діана Гоголь

 

Фото: Діана Гоголь

 

Фото: Діана Гоголь

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #документи, #лайнер, #подорож
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: