Африканську чуму свиней виявили за кілометр до Тернополя

Опубліковано:
26 Липня, 2019

24 липня 2019 року відбулось позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській районній державній адміністрації , під головуванням заступника голови райдержадміністрації Андрія Колісника.

Заслуховувалось питання про встановлення карантину щодо африканської чуми свиней на території смт Велика Березовиця та затвердження плану заходів з метою ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.

Заслухали начальника Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Миколи Сипка, який проінформував присутніх, про виявлення у селищі Велика Березовиця вірусу АЧС. У зв’язку з виникненням африканської чуми свиней та з метою локалізації джерела збудника, ліквідації спалаху i недопущення розповсюдження захворювання, комісією було прийнято наступне рішення: оголосити дану територію неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней і встановити карантин, встановити зону захисту від вогнища спалаху радіусом 1 км., затвердити «План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #береховиця, #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свині, #тернопіль, #тернопільські новини, #чума
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: