У державному бюджеті-2019 року в програмі підтримка АПК України закладено чималі кошти. Зокрема, на розвиток садівництва, хмелярства, виноградарства  збільшено  сто мільйонів грн до чотириста мільйонів грн. Не використані кошти із держбюджету на садівництво уряд пропонує спрямувати на часткову компенсацію будівництва холодильних камер для зберігання фруктів власного виробництва.

На Тернопільщині впродовж останніх років закладено  майже  півтора тисяч тисячі молодого саду на інтенсивній технології при  крапельному зрошуванні вітчизняних та імпортних сортів яблунь, слив. груш, черешень. вишень,  абрикос та плантації винограду, а також плодоягідних кущів- смородини. порічки. агрусу, малини, лохини. На карті Тернопільщини сільські підприємці вирішили відзначити нові горіхові сади. На Кременеччині в с.Чугалі вперше і області закладено третій за розміром в Україні, відомим агробізнесменом та фермером Мирославом Загорським фундуковий сад Пан Мирослав  сам вирощує саджанці фундука, має чималі теплиці, знає і досконало використовує європейські технології, методи росту і обробітку кущів проти хвороб та шкідників останнього часу. А плантації крупного грецького горіху   відомий  підприємець із Підгороднього Тернопільського району Ігор Хомко.

.Нові фруктові холодильники впродовж  останніх років та фруктовища об’ємам від тисячі до 5-10тисяч тонн, сортувальні лінії відбору якісної  вітамінної продукції запущено в експлуатацію в ТзОВ « Бучачагрохлібпром», ТОВ « Україна», ТОВ « Агро- Рось», ПАП « Аркадія», ПАП « Агпропродсервіс»  які очолюють відомі аграрії Герої України Петро  Гадз, Олег Крижовачук, заслужені працівники сільського господарства України Олександр Самсоненко, Микола Пилипів,Андрій Баран. Садівництво, як  важливу галузь агросектору області пропагують і домагаються високих результатів у вирощуванні та збирання  ягід і фруктів фермери та директори сільгосппідприємств Борщівського, Заліщицького, Теребовлянського, Тернопільського, Кременецького та Збаразького району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сад, #тернопіль, #тернопільські новини, #фрукти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: