«Тут туристи можуть знайти чимало цікавого», – Степан Барна про Борщівський район

Опубліковано:
8 Червня, 2019 о 09:13

Щоденно тисячі укрїнців, іноземних туристів, прагнучи збагатити свої знання, відвідують музеї. Адже саме вони дають змогу побувати в давньому минулому, побачити сьогодення людства та його здобутки. Під час робочої поїздки у Борщів голові ТОДА Степану Барні вдалося відвідати місцевий краєзнавчий музей. Тут і археологічні колекції трипільської кераміки, і колекція «борщівських» вишиванок, і куточок присвячений нещодавнім подіям на Майдані – Революції Гідності. Разом з директором Михайлом Сохацьким оглянули представлені експонати, поспілкувалися про туристичний потенціал музею та краю.

«Саме з Борщівщиною асоціюється трипільська культура. Також саме тут народились унікальні у своїй красі одноіменні вишиванки. У цьому районі розташоване одне з найбільших надбань нашої цивілізації – печера Вертеба, яка входить в культурну спадщину ЮНЕСКО. Тобто, тут туристи можуть знайти чимало цікавого», – констатував Степан Барна.



Загалом у Борщівському краєзнавчому музеї представлено експонати з історії краю від найдавніших часів, а також предмети побуту й етнографії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: