Тернопільський апеляційний суд знову стає на захист рейдера?

Опубліковано:
19 Квітня, 2019 о 17:43

На днях стало відомо, що у справі Кривоуса Юрія, який третій рік поспіль виборює своє право користуватись орендованою ним земельною ділянкою в м.Тернополі, вул.15 Квітня , знову відбувся безпрецедентний випадок.

Справа, у якій приватний підприємець Кривоус Юрій три року тому уклав договір строкового сервітуту на користування земельною ділянкою в м.Тернополі для ведення господарської діяльності, досі не може реалізувати своє право. Адже одіозний бізнесмен Рубленик Борис вирішив захопити цю ділянку для своїх комерційних цілей. Завдяки пильному контролю громадськості, журналістів таГромадського руху, про що наше видання неодноразово писало, врешті-решт змогли добитись порушення кримінального провадження за фактом перешкоджання Кривоусу розпочати господарську діяльність. І що є цікавим, що у цій справі виграно суд першої інстанції (за головування судді Братасюка), який тривав понад 2,5 роки! Що нам тільки не довелось спостерігати за цей час: і закриття кримінальних проваджень, і зміну суддів, і замовні Рублеником акти про складання штрафів руками Держгеокадастром (які були скасовані судами всіх інстанцій) тощо.



І, здавалось, суд першої інстанції прийняв законне рішення у цій справі, яке закріпило право за Кривоусом Юрієм користування своєї земельною ділянкою і начебто з’явилась законна підстава вилучити транспортні засоби Рублеників з цієї земельної ділянки, проте, не все так склалось, як гадалось. До слова, на останнє судове засідання Рубленики так і не з’явились. 
І тепер стало зрозуміло чому.

1. За позовом Рубленика Бориса, Тернопільський апеляційний суд поновлює строки на апеляційне оскарження у справі щодо усунення перешкод Рублениками з земельної ділянки Кривоуса (за зверненням самих Рублеників) , у зв’язку із неможливістю останніх відвідувати суди (хоча, свідомо вони ігнорувало виклики в суд).

2. Апеляційний суд перекваліфіковує, з незрозумілих причин, справу Кривоуса на спрощене позовне провадження.

Хоча , як можна перекваліфікувати суспільно-резонансну справу на спрощене провадження, коли громадськість вже 3 рік поспіль слідкує за процесом! Давайте не забувати про Кривоуса, який вже три роки справно платить оренду в міський бюджет за те, чим не користується, не говорячи про втрачену ним вигоду за весь цей час.

3. Апеляційний суд приймає рішення провести закрите засідання, без залучення сторін! Відповідно, Кривоус та його захист не зможуть себе захистити належним чином і відстояти свої права!

4. І тепер можна робити висновки, що Апеляційний суд свідомо перекваліфікував цю справу у спрощену з тим основним моментом , що Кривоус після їх рішення не зможе більше оскаржити його ні в якому суді будь-якої інстанції ! І про рішення суду дізнається лише через офіційний сайт суду!

Виходить, що 3 роки боротьби Кривоуса Юрія та Громадського руху, який разом з підприємцем боровся зі свавіллям у системі, проштовхував процес у законне русло, все це може бути похованим знову у наших судах, які вже і так встигли прославитись на цілу країну своїми вироками та одіозними суддями?

Проте, підприємець разом з Громадським рухом протидії рейдерським захопленням, бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування звернулись в Тернопільський апеляційний суд з клопотанням провести судове засідання відкритим, надати можливість Кривоусу Юрію з захистом відстояти своє право на законно надану йому земельну ділянку!

Голова Громадського руху Ружена Волянська звернула увагу на те, що дана справа є резонансною, громадськість має застереження щодо об’єктивного прийняття рішення колегією суддів в рамках закритого судового процесу. А також, наголосила на необхідності суду забезпечити прозорість процесу, на якому всі сторони зможуть надати докази та захистити свої права!

«Ми з Громадським рухом не збираємось сидіти, склавши руки. Ми не дозволимо чинити беззаконня руками суддів! На даний час очікуємо на рішення Тернопільського апеляційного суду і приймемо рішення як діяти далі..»,- наголосила в інтерв’юРужена Волянська.

Зі своєї сторони ми і надалі триматимемо цю справу під пильним контролем нашого видання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кривоус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: