Складові:
Борошно – 350 Грам
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Дріжджі свіжі ( Dr.Oetker) – 20 Грам (або сухих 7 г)
Молоко – 110 мілілітрів
Цукор – 80 Грам
Сіль – 1/2 Чайних ложки
Яйце – 1 Штука
Жовток яєчний – 2 Штуки
Масло вершкове – 40 Грам (розтоплене)
Масло вершкове – 120 Грам (для змащування)
Мускатний горіх – 1 Чайна ложка (мелений)
Журавлина в’ялена – 200 Грам (або родзинки)
Мигдальні пелюстки – 100 Грам (або будь-які подрібнені горіхи)
Ванільний цукор – 8 Грам
Приготування
Підготуйте необхідні продукти. Борошно обов’язково просійте. Дріжджі і 1 ч. л. цукру розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце до підняття пінної шапочки. Вершкове масло (40 г) розтопіть. Яйця, жовтки, цукор і ванільний цукор збийте в світлу пишну піну.
Борошно просійте в миску, зробіть поглиблення. Влийте в нього дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте сіль, перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, замісити тісто. Воно спочатку буде липким, борошна не додавайте. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук. Миску змастіть розтопленим вершковим маслом, помістіть туди тісто, трохи змастіть його зверху маслом, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце без протягів на 1-1,5 години.
Журавлину залийте окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушіть паперовим рушником. Мигдальні пелюстки злегка підрум’яньте на сухій сковороді. Тісто через 1,5 години збільшилася вдвічі. Розділіть тісто на 3 частини, орієнтуючись за розміром своїх форм для запікання. Округліть тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на 10 хвилин.
Присипте робочу поверхню і тісто борошном. Розкачайте в дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто просвічується, але не рветься. Змастіть пласт розм’якшеним вершковим маслом. Посипте пласт тіста мускатним горіхом, в’яленою журавлиною і мигдальними пелюстками.
Поверніть в рулет, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Так само поступите і з двома іншими частинами тіста.
Закрутіть спіраллю одну половинку рулету до його початку.
Другу половинку закрутіть спіраллю, піднімаючи і укладаючи поверх першої.
Акуратно помістіть «Краффін» в форму для випікання, накрийте зверху харчовою плівкою і помістіть в тепле місце на 20 хвилин для підйому. Розігрійте духовку до 200 ° C, випікайте краффіни протягом 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 ° C. Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин. Повністю остудіть краффіни. Смачного!