Випічка з горіхами завжди має особливу пікантність, а яблука додадуть легку фруктову нотку. Пиріг з волоськими горіхами і яблуками точно припаде до смаку тобі і твоїм гостям, а готувати його досить просто.
tochka.net розповість тобі простий рецепт пирога з горіхами і яблуками, завдяки якому ти завжди будеш знати, що приготувати до чаю, щоб було смачно і швидко одночасно.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Пиріг з волоськими горіхами і яблуками – інгредієнти:
– борошно – 200 г;
– яблука великі – 2 шт.;
– волоські горіхи – 200 г;
– лимон – половина 1 шт.;
– цукор – 200 г;
– сода – 1 ч.л.;
– сіль – 1 щіпка;
– розпушувач – 1 ч.л.;
– яйця курячі – 3 шт.;
– рослинне масло – 20 г.
Пиріг з волоськими горіхами і яблуками – простий і швидкий покроковий рецепт:
1. Готуємо яблука: миємо, чистимо від шкірки і нутрощів, нарізаємо дрібними кубиками (1 см). Додаємо сік половини лимона і цукор, перемішуємо і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
2. Приступаємо до горіхів. Якщо у тебе неочищений грецький горіх – позбудься від шкірки, потім помісти горіхи на сковороду без масла на 2-3 хвилини, весь час помішуй. Після цього подрібни горіхи, але май на увазі, цільні шматочки горіхів повинні почуватися в пирозі, тому не перестарайся.
3. Далі до горіхів додаємо борошно і розпушувач.
4. Дістань яблука з холодильника і додай яєчні жовтки і лимонну цедру.
5. Перемішай обидві суміші – яблука з горіхами.
6. Збий білки і поступово акуратно вводь у нашу суміш.
7. Підготуй форму – помісти папір для випічки і змасти форму маслом.
Пиріг з горіхами і яблуками © depositphotos.com
8. Поклади тісто у форму і в попередньо розігріту духовку до 180 градусів.
9. Готується пиріг з горіхами і яблуками в духовці близько 40 хвилин. По закінченню терміну дай страві охолонути протягом 20 хвилин, потім витягни пиріг з форми.
10. Подавай горіховий пиріг, прикрасивши за своїм смаком. Якщо в твоєму холодильнику немає ягід для прикраси, сміливо використовуй цукрову пудру і основні інгредієнти – горіхи і яблука.
Смачного!