10 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст
- Опубліковано: Новини Тернопілля
- —
- 11 Березня, 2019 о 22:53
Під час посту можна харчуватися не тільки ситно, а й надзвичайно смачно.
11 березня в Україні почався Великий піст, який закінчиться 27 квітня. Сенс дотримання посту полягає не лише у голодуванні, а й утриманні від поганих думок та шкідливих звичок. Віряни намагаються робити більше хороших вчинків та молитися.
Зазвичай віряни на цей період повністю відмовляються від продуктів тваринного походження, алкоголю та інших поганих звичок. Своє меню вони намагаються підбирати з продуктів рослинного походження: овочів, фруктів, а також різноманітних круп.
Під час посту можна харчуватися не тільки ситно, а й надзвичайно смачно. Читайте добірку із 10 рецептів пісних страв на Великий піст.
РИСОВА ЛАПША З КРЕВЕТКАМИ ТА ОВОЧАМИ
Інгредієнти:
150 г лапші
1 морквина
20 г кунжуту
2 зубки часнику
15 креветок
соєвий соус
кунжутне масло
2 шт. болгарського перцю
зелень і спеції
Приготування:
1. Розігріти пательню. Смажити моркву, перець, часник та креветки.
2. Додати на пательню кунжутного масла, соєвого соусу та лапшу.
3. Прикрасьте страву зеленню та кунжутним насінням.
КОЛЬОРОВІ СПАГЕТТІ З ОВОЧІВ
Інгредієнти:
Морква – 2 шт.
Кабачок – 1 шт.
Цукіні – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Часник – 2 зубки
Кедрові горішки – 20 г
Кунжут – 10 г
Зелень та спеції за смаком.
Приготування:
1. Почистити овочі та нарізати на подовгасті слайси.
2. Обжарити часник на оливковій олії та вийняти його. Додати овочі: моркву, баклажани, цукіні, кабачок.
3. Посипати страву спеціями.
4. При подачі посипати насінням кунжуту.
ТЕПЛИЙ ГАРБУЗОВИЙ САЛАТ
Інгредієнти:
Гарбуз – 400 г
Цибуля – 1 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Болгарський перець – 2 шт.
Помідор чері – 5 шт.
Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
Кунжут – 20 г.
Арахіс – 30 г.
Спеції та зелень
Приготування:
1. Розігріти пательню та висипати на неї нарізану цибулю. Додати оливкової олії та смажити.
2. Перець чилі нарізати кільцями і додати до цибулі.
3. Нарізати соломкою болгарський перець і відправити на пательню.
4. Натерти гарбуз на крупній терці і висипати до овочів на пательню. Додати приправу.
5. Висипати на пательню цілі помідори чері і обережно перемішати страву.
6. Перед подачею полийте салат бальзамічним оцтом та соком лайму. Посипте насінням кунжуту та горішками.
ГРЕЧАНІ КОТЛЕТИ
Інгредієнти:
Відварена гречка 500 г
Сир тофу 200 г
Перець чилі 1 шт.
Кабачок 1 шт.
Петрушка 30 г
Шпинат 50 г
Приготування:
БУРЯКОВИЙ ХУМУС
Інгредієнти:
Буряк запечений – 1 шт
Перець чилі – 1/2
Часник – 1-2 зубчики
Зіра
Тахіна (кунжутна паста)
Рослинна олія
Зелень за смаком
Сік половини лимона
Волоські горіхи.
Приготування:
САЛАТ ІЗ АВОКАДО ТА СОЧЕВИЦЕЮ
Інгредієнти:
Сочевиця 200г
Кабачок 2шт.
Цибуля 1шт.
Авокадо 1шт.
Томатна паста 1ч.л.
Болгарський перець 2шт.
Оливкова олія 2ст.л.
Зелень та спеції за смаком
Приготування:
Читайте також: Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільше.
ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З ІНЖИРОМ
Інгредієнти:
Яблука – 3 шт.
Інжир – 70 г.
Фініки – 2 шт.
Мед – 3 ст. л.
Мигдаль – 40 г.
Кедрові горішки – 2 ст. л.
Приготування:
ГРУЗИНСЬКА ЗАКУСКА ПХАЛІ
Інгредієнти:
Шпинат – 400 г
Цибуля – 2 шт.
Волоський горіх – 150 г
Часник – 3 зубки
Лимонний сік – 3 ст.л.
Зелень та спеції за смаком
Приготування:
ВЕГАНСЬКЕ ОЛІВ’Є
Інгредієнти:
Кеш’ю – 100 г
Мед – 1 ст.л.
Лимонний сік – 2 ч.л.
Горошок зелений – 100 г
Огірок – 1шт.
Яблуко – 1 шт.
Авокадо – 1 шт.
Сіль
Зелена цибуля
Зелень.
Приготування:
ІТАЛІЙСЬКІ НЬОКИ З ТОМАТНИМ СОКОМ
Інгредієнти:
Картопля – 1 кг
Борошно – 200 г.
Помідори у власному соку – 800 г.
Червона цибуля – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія – 2/3 ст. л.
Перець чилі – 1 шт.
Дрібка цукру
Сіль та перець за смаком.
Приготування:
17:08, 28 Листопада, 2025
12:44, 24 Листопада, 2025
23:46, 21 Листопада, 2025