Швидкий, ніжний та дуже смачний медівник з чорносливом

Опубліковано:
19 Лютого, 2019

Сьогодні ми з вами будемо готувати швидкий медівник з чорносливом. Пляцок готується дуже швидко, а виходить ніжним та дуже смачним з легкою карамельно-вершковою ноткою.

Інгредієнти

Для коржа:

– Мед (рідкий) – 2 ст.л.

– Сода – 1 ч.л.

– Яйця – 2 штуки.

– Борошно – 1 склянка та ще трішки.

– Масло – 100 г та ще на змащування форми.

– Цукор – 2 ст.л.

Для крему:

– Сметана (густа) – 600 мл.

– Чорнослив – 1/2 склянки бажано в’ялений та м’який.

– Цукор – 100 г.

Для оформлення:

– Горіхи або потертий шоколад.

Приготування

Мед вливаємо в каструльку, посипаємо содою, ставимо на найменший вогонь. Постійно помішуємо поки суміш не спіниться і не стане яскраво золотого кольору (близько 2 хвилин). Знімаємо з вогню та додаємо порізане на невеличкі шматочки масло.

Поки масло топиться збиваємо яйця з цукром. Перемішуємо добре медово-масляну суміш, додаємо до неї яйця та борошно. Тісто має бути як густа сметана.

Форму (22 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто та ставимо у духовку на 25-30 хвилин при температурі 160 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пиріг, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: