«Понад 4 мільйони гектарів землі уже є власністю іноземних компаній», – Апостол

Опубліковано:
10 Січня, 2019 о 12:23

Понад чотири мільйони гектарів землі уже є власністю іноземних компаній і перестали бути українськими. На черзі на оформлення ще близько трьох мільйонів гектарів.

Про це повідомив депутат Верховної Ради попереднього скликання, радник глави МВС Михайло Апостол.



«Не вірю, що про це не знають очільники держави і нардепи. А чому мовчать і нічого не роблять уже майже 30 років? Питання риторичне», – написав він у соцмережі.

 

На думку Михайла Апостола, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не впливає на існування тіньового ринку землі, який процвітає в Україні уже багато років. Політик пояснив, що мораторій – це просто моральний запобіжник, який зовсім не призупиняє таких незаконних дій у земельних відносинах, як самозахоплення, рейдерство, корупція, мінімізація податків, безстрокова оренда, обмін земельними ділянками, заповіти, застава землі під фінансові зобов’язання.

Михайло Апостол переконаний, що непродовження мораторію просто дає можливість всі ці дії узаконити і стимулює скупляти землю за різними шахрайськими схемами за мінімальну ціну.

«Справжнім мораторієм, як це прийнято у всіх розвинених країнах світу, є закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, в якому мало би бути вказано: хто має право купувати, де проживати, яку мати освіту, досвід роботи, по якій мінімальній ціні, який державний орган має це контролювати… У нас закону немає, немає запобіжника, проте є тіньовий ринок», – зазначив політик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #закон, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: