Рецепт приготування надзвичайно ніжного і смачного пляцка “Спартак”. Діти вам будуть вдячні за це чорно-біле щастя. Такий пляцок потребує трішки затрат часу, але воно того варте.
Рецепт приготування пляцка «Спартак»
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Молоко – 1 склянка
Яйця – 2 штуки
Масло – 100 г.
Мед – 3 ст.л.
Цукор – 1 склянка
Сода – 1 ч.л.
Оцет – 1 ч.л.
Какао – 4-5 ст.л. (від кількості какао залежить насиченість кольору)
Борошно – 450 – 500 г.
Молоко, мед та масло поставити на вогонь і довести до однорідного стану (не кип’ятити).
Яйця збити з цукром і додати до охолодженого молока. Борошно вимішати з какао, зробити невеличке заглиблення в борошні, всипати туди соду і влити оцет (гасимо соду), змішуємо всі інгредієти та замішуємо тісто. Тісто ділимо на 10-12 частин і кожну частинку тонко розкачуємо (по розміру дека). Викладаємо тісто на деко, робимо проколи вилкою і випікаємо 5-7 хвилин при температурі 170 градусів.
Заварний крем для пляцка «Спартак»
Молоко – 0,5 л
Цукор – 1 склянка
Борошно – 3 ст.л. з гіркою
Яйця – 3 штуки
Ванілін ( за бажанням)
Масло – 400 г
Яйця збиваємо з цукром та з борошном, влити трішки молока та збити, щоб не було грудочок. Додати решту молока і поставити на вогонь (на розсіювач) або на водяну баню. Довести крем до загустіння, постійно помішуючи. Крем вважається готовим, якщо проведена лопаткою лінія не запливає.
Охолоджений крем поєднуємо в декілька етапів з окремо збитим маслом.