Соковиті! Потужні! Ситні!
Складові:
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
-борошно – 3 склянки (ємність – 250 мл);
-вода холодна – 1 стакан;
-маргарин – 125 г;
-фарш м’ясний – 450 г;
-цибуля ріпчаста – 1-2 шт .;
-Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
-спеції для фаршу – 0,5 ч. л .;
-кріп сушений – 0,5 ч. л .;
-олія – для смаження;
-вода крижана (для фаршу) – 100-150 мл.
Приготування:
У глибоку миску просіяти потрібну кількість муки. Додати 0,5 чайної ложки солі.
Читайте також
Влити воду і швидко, за допомогою вилки, змішати все до утворення грудок тіста.
Маргарин розтопити і довести до кипіння. Влити гарячим в тісто і також, за допомогою вилки, швидко все змішати.
Вийде дуже м’яке, ніжне тісто. Тісто зібрати в грудку, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1,5-2 години.
Розділити тісто на 16-18 шматочків, кожен з яких скачати в кульку (кожна кулька – майбутній чебурек).
До м’ясного фаршу додати прокручені через м’ясорубку цибулю, сіль і перець – за смаком, спеції, кріп.
Добре перемішати, додати крижаної води (кількість залежить від м’яса, з якого приготовлений фарш). Ще раз перемішати.
Робочу поверхню підсипати трохи мукою. Кожну кульку тіста розкачати тонко. Викласти 1 столову ложку фаршу.
Сформувати чебуреки – розкачане тісто загорнути разом з м’ясною начинкою, виделкою притиснути края.
У сотейник влити достатню кількість олії. Викласти підготовлені чебуреки в олію, обсмажити на середньому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку (час обсмажування залежить від вашого смаку).
Викладати готові дуже смачні чебуреки на тарілку. Подати в гарячому вигляді. Найближчі та найрідніші люди, безумовно, оцінять Ваші зусилля.