На Тернопільщині масово порушують закони щодо продажу алкоголю

Опубліковано:
12 Грудня, 2018

Цілу низку грубих порушень у торгівлі алкоголем та цигарками виявили співробітники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області.

Як повідомляє його прес-служба, за 10 місяців цього року було проведено понад 200 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють таку торгівлю, і фактично скрізь зафіксовано порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Зокрема, встановлено 86 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, 45 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, неодноразово фіксувалися продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років, а також роздрібна торгівля спиртним та цигарками без ліцензії.

За результатами перевірки застосовано фінансові санкції на суму понад 3 мільйони гривень.

З початку року на Тернопільщині анульовано 325 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 254 — на право торгівлі тютюновими виробами, з них відповідно 46 та 23 — за їх продаж неповнолітнім. На даний час підприємці області використовують 4526 ліцензій на реалізацію спиртного та сигарет. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #закон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: