Мін’юст забрав Почаївську Лавру в УПЦ

Опубліковано:
23 Листопада, 2018 о 22:13

Антирейдерська комісія Міністерства юстиції своїм рішенням скасувала державну реєстрацію права користування Української православної церкви (Московського патріархату) Почаївською Свято-Успенською лаврою в Тернопільській області й передала її назад в управління Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Мін’юсту, передають Українські Новини.



Читайте також

Московські попи залишилися без Почаєва

“Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври релігійною організацією “Почаївська Свято-Успенська лавра”. Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні”, – цитуються в повідомленні слова заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової.

З її слів, комісія Мін’юсту дійшла висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства при реєстрації права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.

В листопаді Міністерство культури попросило Міністерство юстиції скасувати передачу в користування УПЦ (МП) нерухомості Почаївської Свято-Успенської лаври у Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: