Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України рекомендують вживати червоне м’ясо, бо вважають, що у цьому продукті дуже багато користі. З червоним м’ясом за його корисними властивостями не зрівняються навіть деякі фрукти і крупи:
«Червоне м’ясо дійсно повинно бути присутнім в раціоні, оскільки воно містить дуже багато заліза, яке до того ж знаходиться в максимально засвоюваній формі. Зелені яблука, гречка, гранат не дають такого ефекту, хоча там теж є залізо, просто воно не активно. Щоб отримати добову норму цього елементу людині досить з’їсти шматочок м’яса не більше, ніж його долоня. Для того, щоб отримати таку ж кількість заліза, буде потрібно близько 3 кг зелених яблук, 1 кг гречки. Це не реально. Нестача заліза призводить до анемії, слабкості, зниження працездатності, головного болю, сухості шкіри, ламкості волосся, нігтів і т.д.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Для дорослої людини норма споживання – 2 рази на тиждень (порція м’яса розміром з долоню). За фактом багато людей переїдають, що провокує різні неприємності зі здоров’ям. З віком цю норму рекомендується переглянути і зробити акцент в сторону риби і морепродуктів. Але тут постає інша проблема: на жаль, знайти якісну рибу дуже складно», – розповідають у Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.